Cambridge

Preparation Centre Certificate 2022-2023

PRACTICE WITH A PRETEST !

 

 

“MIHAI EMINESCU” NATIONAL COLLEGE, ORADEA
CAMBRIDGE ENGLISH PRETESTING CENTRE

 

Colegiul National “Mihai Eminescu” din Oradea a devenit Centru de Pretestari gratuite
Cambridge English Language Assessment. Astfel, elevii colegiului nostru au acces la pretestări care le oferă posibilitatea de a-şi verifica abilităţile şi cunoştinţele de limbă engleză în condiţii reale de examen şi îi familiarizează cu atmosfera, rigoarea şi pretenţiile testului.

CE SUNT EXAMENELE CAMBRIDGE?
Examenele Cambridge sunt teste de limba engleză recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Aceste examene sunt realizate in conformitate cu ALTE CEFR – Cadrul comun de referinta pentru limbi, dezvoltat de Consiliul Europei.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice recunoaste şi echivaleaza certificatele cu probele de limbi moderne din cadrul examenelor de Bacalaureat (incepand cu nivelul B1 – PET) şi admitere la liceu cu profil bilingv (incepand cu nivelul A2 – KET).

EXAMENELE CAMBRIDGE “YOUNG
LEARNERS” (YLE)

Cambridge English: Young Learners reprezinta inceputul calatoriei unui copil in minunata lume a invatarii limbii engleze. In functie de nivelul de cunoastere a limbii engleze, exista posibilitatea sustinerii unuia din urmatoarele teste: Cambridge English: Starters (YLE Starters), Cambridge English: Movers (YLE Movers) si Cambridge English: Flyers (YLE Flyers).

 

EXAMENE CAMBRIDGE GENERALE SI
ACADEMICE

Examenele Cambridge se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si sunt create pentru toate nivelurile de cunoastere a limbii engleze. Astfel, examenul KET are nivel A2, elementar, si este un examen recunoscut ca si echivalare a probei de admitere la un liceu cu profil bilingv, la fel ca si examenul PET, de nivel B1, intermediar.

Testele contin exercitii distractive si motivante de limba engleza, fiind destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre
 7 si 12 ani.

Incepand cu examenul PET, toate celelalte examene (FCE, CAE, CPE) sunt echivalate cu proba de 

limba engleza din cadrul Bacalaureatului.